Onko loma tarpeen? Vinkit onnistuneeseen äkkilähtöön

Monessa Etelä-Euroopan maissa vilkkain turistikausi on loppumaisillaan sekä matkatoimistot panostavat jo muihin kohteisiin. Jos loma on tarpeen, äkkilähtö saattaa tarjota loistavan mahdollisuuden päästä matkalle edullisesti ja nopeasti. Rohkeimmat pakkaavat laukun samantien ja ovat siivillä kohti määränpäätä jo seuraavana päivänä.

Ennen matkalle lähtöä on kuitenkin otettava huomioon muutamia asioita, että loma sujuu ilman ongelmia. Olemme koonneet seuraavaksi parhaat vinkit onnistuneet äkkilähdön tekemiseen.

Miten löytää parhaat äkkilähdöt?

jos on mahdollista joustaa lähtöpäivien ja lomakohteen suhteen, on helpointa löytää parhaat halvat äkkilähdöt seuraamalla esimerkiksi matkatoimistojen sivuilta, minkälaisia tarjouksia viime hetken lomista on saatavilla. Kannattaa ottaa seurantaan matkatoimistojen markkinointiviestit, että saa välittömästi tiedon uusista tarjouksista ja ottaa seurantaan yritysten sosiaalinen media kuten Facebook ja Instagram.

Yleensä edullisimmat matkat ovat tarjolla silloin, kun on mahdollista lähteä matkaan lyhyellä varoitusajalla, eikä matkustuspäivillä ole suurta merkitystä. Äkkilähtöjä on yleensä vain rajoitettuihin kohteisiin, joten kannattaa olla avoimin mielin liikenteessä sekä olla valmis tutustumaan johonkin itselle täysin uuteen maahan ja kulttuuriin.

Parhaat kohteet äkkilähtömatkalle

Äkkilähdöissä on harvoin tarjolla juuri sitä omaa unelmakohdetta, mihin haluaisi matkustaa. Vaihtoehtoja selaillessa saa kuitenkin mahdollisuuden tutustua täysin uusiin ja jännittäviin kohteisiin. Äkkilähtöjä on usein tarjolla muun muassa Kreikkaan, Espanjaan, Egyptiin ja Portugaliin. Ne ovat suosittuja lomakohteita, joihin on hyvät lentoyhteydet ja joissa on paljon hotelleja.

Näiden lisäksi löytyy paljon harvinaisempiakin kohteita kuten Kap Verde, joka on saarivaltio Länsi-Afrikassa. Kap Verdeltä löytyy kauniita hiekkarantoja, turkoosia merta ja aurinkoa. Täydellinen kohde niille, jotka kaipaavat rentoutumista, erilaista kulttuuria ja seikkailuja.

Muistilista – passi, viisumi ja matkavakuutus

Tärkeintä äkkilähtöjä etsiessä on varmistaa, että passi on voimassa. Kannattaa myös huomioida se, että useisiin maihin matkustettaessa passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta myös maasta poistumisen jälkeen. Joihinkin matkakohteisiin vaaditaan myös etukäteen hankittu viisumi, mikä tulee ottaa huomioon lomakohteita selatessa.

Lisäksi on järkevää ottaa matkavakuutus. Toivottavasti sille ei tule koskaan tarvetta, mutta ilman sitä ei kuitenkaan tulisi matkustaa. Äkkilähdöt ovat edullisia, mutta lomamatkalla tarvitaan tietysti myös käyttörahaa, joten kannattaa varmistaa, että matkan ajaksi on rahaa käytettävissä riittävästi.

Vinkit äkkilähtöjen varaamiseen

Äkkilähtöjen kanssa tulee olla nopea, koska parhaat tarjoukset menevät nopeasti. Jos on loman tarpeessa ja tietää ajankohdan suunnilleen, kannattaa olla valmis varaamaan matka heti, kun sopiva matka löytyy.

Ennen äkkilähdön varaamista kannattaa varmistaa sisältyykö lentojen lisäksi matkaan myös hotelli ja aamupalat tai muita ruokailuja. Jokainen tarjous on erilainen ja niissä voi olla suuriakin eroja. Edullisin vaihtoehto ei aina välttämättä ole paras, vaan maksamalla hieman enemmän all-in-clusive -paketista voi joskus tehdä todellista säästöä.

Olemalla nopea ja avoin erilaisille vaihtoehdoille voi löytää juuri itselleen sopivan äkkilähdön.