Mitä lestadiolaiset ei saa tehdä

saako uskova juoda, meikata tai kilpaurheilla? | Yle Uutiset

Kymmenen väitettä lestadiolaisuudesta – saako uskova juoda, meikata tai kilpaurheilla? | Yle Uutiset

3.7.2022 — Lestadiolainen ei saa kilpaurheilla. – Lestadiolaisia huvittaa ja ihmetyttää ajatusmalli siitä, että asioita saa tai ei saa tehdä.

Lestadiolaiset äänestävät keskustaa. He eivät pelaa korteilla tai käytä alkoholia. Onko näin? Suomen suurimmasta herätysliikkeestä pyörii luuloja, joista osa on liikkeen mukaan pelkkää legendaa, osa pitkään ylläpidettyä perinnettä.

Lestadiolaiset ohjeet ja käskyt – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Lestadiolaiset ohjeet ja käskyt – saako juoda alkoholia tai pelata korttia? – Kotimaa – Ilta-Sanomat

30.6.2017 — Miksi lestadiolainen saa polttaa tupakkaa, mutta ei juoda viinaa? … Siitä voidaan tehdä johtopäätöksiä, miten asioihin suhtaudutaan.

Ulkopuolisen silmin lestadiolaisuus vaikuttaa ankaralta uskonsuuntaukselta, jossa paljon on kiellettyä. Perkasimme kymmenen väitteen joukosta todelliset yhteisön seuraamat ohjenuorat.

Tiedätkö, mitä lestadiolainen sanoo toiselle erotessa? – Kotimaa

Tiedätkö, mitä lestadiolainen sanoo toiselle erotessa? – Kotimaa – Ilta-Sanomat

3.9.2015 — Lestadiolaisia halutaan vaan alentaa. Ja ensinäkää meillä ei ole sääntöjä vaan ne on meidän tapoja ja asioita mitä me tehdään omantunnon mukaan.

Miksi lestadiolainen saa polttaa tupakkaa, mutta ei juoda viinaa? IS selvitti 13 kiinnostavaa asiaa lestadiolaisista.

Lestadiolaisten säännöt/ohjeet/syntilista – Väestötiede

Lestadiolaisten säännöt/ohjeet/syntilista | Väestötiede

Luin tekstiä,ja tuossa oli tuo: Vasta avioliitossa harrastetaan seksiä..Vl:t ei harrasta seksiä!! …Vanhollislestadiolaiset SAA harrastaa seksiä.. Äänestä.

Lestadiolaisista kirjoitin jo aiemmin täällä:  Nyt jatkan aiheesta. Tässä blogauksessa on tarkoitus kasata tänne lestadiolaisten erilaisia sääntöjä/ohjeita/syntilistoja ym. jotta ymmärrämme paremmin heidän elämäntapaa. Kun kymmentä käskyä on ihmisen mahdoton täyttää, lestadiolaiset loivat uudet käskyt. Sellaiset jotka ihminen PYSTYY täyttämään, kun oikein kovasti yrittää. Ei tässä ihan luusereita olla! Kun kovasti yrittää, pystyy synnyttämään lapsia niin kauan että…

Vanhoillis lestadiolaisten säännöt! – – Suomi24 Keskustelut

Vanhoillis lestadiolaisten säännöt! – – Suomi24 Keskustelut

Se toimii Pohjoismaissa evankelis-luterilaisen kirkon sisällä. Se on myös laajimmalle levinnyt Pohjoismaissa syntynyt uskonnollinen liike. Lestadiolaiset …

Voisiko joku tarkemmin selittää…tätä lestadiolaisten elämän tapaa…???

Lestadiolaisuus – Wikipedia

Lestadiolaisuus – Wikipedia

Ei saa. Ite oon miettiny et saaks seurustella heti riparin jälkee vai pitääkö … haluan tehdä selväki V.l arvot ja sen mitä seurustelu meille tarkoittaa.

Lestadiolaisten nuorten seurustelu – Nuortennetti

5.4.2020 — Lestadiolaiset eli lestat ovat Pohjois-Suomessa pääosin asustava uskonlahko, … Asioita, joita lestadiolainen ei saa tehdä.

vl. tyttö 22.7.2014, 22:50 Eli oon vanhoillis lestadiolainen tyttö, ja oon jonkin aikaa miettinyt, että saako ennen rippi koulua seurustella. En tarkoita, että jotkut ”säännöt” kieltäisivät sen, sillä lestadiolaisilla ei ole mitään erillisiä sääntöjä, mutta onko se normien mukaista ja Jatka Lestadiolaisten nuorten seurustelu lukemista →

Lestadiolaisuus – Hikipedia

Lestadiolaisuus – Hikipedia

15.2.2021 — Lopulta päätin tehdä lopullisen pesäeron liikkeeseen, … Uutta tiivistä yhteisöä ei ole tullut lestadiolaisuuden tilalle mutta joitakin …

Miten lakkasin olemasta lestadiolainen ja mitä siitä seurasi

Miten lakkasin olemasta lestadiolainen ja mitä siitä seurasi | Uusi Suomi Vapaavuoro

3.7.2010 — Iltalehti selvitti, mihin lestadiolaiset oikeastaan uskovat. … Onko totta, että avioliitossa ei saa kieltäytyä seksistä?

Synnyin lestadiolaisperheeseen kolmantena lapsena ja omaksuin lestadiolaisen vakaumuksen. En juuri koskaan kyseenlaistanut uskoni perusteita…

Iltalehti selvitti: Totuus vanhoillislestadiolaista

Keywords: mitä lestadiolaiset ei saa tehdä